munsterhuis bandenwissel banden

Banden

Om de veiligheid van jouw Renault te vergroten en het brandstofverbruik te optimaliseren is het belangrijk dat je de juiste banden onder jouw auto hebt. Bij Munsterhuis Renault kunnen wij de banden van jouw Renault eenvoudig vervangen.

Zomerbanden

Bij temperaturen boven de 7 graden Celcius gebruik je zomerbanden. Doordat deze stevig en hard rubber hebben zijn ze goed bestand zijn tegen het hete asfalt in de zomer. Door de hitte van de weg worden de banden zachter, waardoor de veiligheid verminderd. Zomerbanden hebben een normaal profiel van 7 millimeter diep, waardoor ze een extra goede grip en betere acceleratie geven bij temperaturen boven de 7 graden Celsius.

Maak een afspraak

Winterbanden

Wanneer de temperatuur weer onder de 7 graden zakt, verruil je de zomerbanden voor winterbanden. Winterbanden gebruik je namelijk bij koude temperaturen en bij natte, gladde of besneeuwde wegen. Deze banden zorgen voor een kortere remweg en verbeterde wegligging, maar vergroten ook de grip op natte, gladde of besneeuwde wegen. Winterbanden zijn te herkennen aan de letters M+S (modder en sneeuw) of aan het sneeuwvlokje. Wel moet je versleten banden op tijd vervangen, want bij een profiel van minder dan 5 millimeter is de band vergelijkbaar met een zomerband.

Maak een afspraak

All-season banden

Naast zomerbanden en winterbanden zijn er ook all-season banden. Deze kunnen, zoals de naam al doet vermoeden, elk seizoen gebruikt worden. All-season banden hebben een profiel dat en mix is tussen een zomer- en winterband. Zo krijg je van beide banden de voordelen. Met het wisselende weer in Nederland kunnen all-season banden goed van pas komen. Zo rijd je het hele jaar op dezelfde band.

Naast het vervangen van de banden is er ook de mogelijkheid om de banden in onze opslag te bewaren. Zo bespaar je ruimte en liggen de banden alvast klaar voor de volgende bandenwissel.

Maak een afspraak

Onderhoud autobanden: waar moet je op letten?

De banden zijn een essentieel onderdeel van je auto. Maar je banden controleren, doe je dat wel regelmatig? In deze video vertellen we je alles over het onderhouden van je banden.