ZOE

Renault: Europees leider in de verkoop van elektrische voertuigen

Body

Als pionier op het gebied van elektrische mobiliteit leidt Renault de Europese markt voor elektrische voertuigen (EV's) met 95.985 verkochte eenheden van januari tot eind november 2020. In vergelijking met het voorgaande jaar betekent dit een toename van registraties met 80%. Deze prestatie laat zien dat Renault met zijn gamma volledig elektrische voertuigen perfect in staat is om aan de behoeften van zowel particuliere al zakelijke klanten te voldoen.

Image
Munsterhuis Renault - Twingo Electric

TWINGO Electric

Rijklaar vanaf
€20.690,-
Private lease p.m. vanaf
€279,-
Image
Munsterhuis Renault - Zoe

Nieuwe ZOE

Rijklaar vanaf
€32.790,-
Private lease p.m. vanaf
€389,-
Image
Munsterhuis Renault - KANGOO Z.E.

KANGOO Z.E.

Rijklaar vanaf
€28.590,-
Image
Munsterhuis Renault - MASTER Z.E.

MASTER Z.E.

Rijklaar vanaf
€56.000,-

Renault ZOE

Renault ZOE blijft de referentie voor 100% elektrische aangedreven auto’s in zijn segment. Met een rijbereik van 395 km WLTP, een nieuw design en een grote veelzijdigheid, blijft deze derde generatie ZOE de best verkochte elektrische auto in Europa met meer dan 84.000 verkochte exemplaren sinds januari 2020. Dit cijfer vertegenwoordigt bijna het dubbele van de verkochte volumes in 2019 (voor dezelfde periode), wat ZOE het belangrijkste elektrische voertuig maakt in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal. Sinds de lancering werden er meer dan 268.000 Renault ZOE modellen verkocht in Europa (alle generaties). Ook in Nederland zien we de verkopen van de Renault ZOE ieder jaar met bijna 50% toenemen t.o.v. het jaar ervoor.

Twingo Electric

TWINGO Electric

Als jongste aanwinst in het Renault-gamma is Twingo Electric met 1.760 registraties in Europa een referentie geworden in het A-segment van de elektrische voertuigen.

Dankzij zijn wendbaarheid, gebruiksgemak en een rijbereik van 190 km WLTP (tot 270 WLTP CITY) is Twingo Electric de beste keuze voor elektrische stedelijke kilometers.

Kangoo ZE exterieur

KANGOO Z.E.

In het segment van de elektrische lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) is Renault Kangoo Z.E. een echte bestseller. Van januari tot eind november 2020 werden 8.498 Kangoo Z.E. modellen verkocht, wat meer dan één op de drie verkochte elektrische bedrijfswagens vertegenwoordigt.

In totaal zijn er sinds de lancering in 2010 maar liefst 57.595 Kangoo Z.E. modellen verkocht in Europa.

Het volledige elektrische gamma van Renault

Het volledige elektrische gamma van Renault omvat ook de Twizy, met meer dan 31.000 verkochte exemplaren, en Master Z.E., een bestelwagen met een laadvermogen tot 3,5 ton. Dankzij zijn expertise op het gebied van elektrische voertuigen heeft Renault onlangs het volgende hoofdstuk van zijn elektrische gamma gepresenteerd: Mégane eVision. Op basis van het CMF-EV-platform van de Alliantie zal het van Mégane eVision afgeleide productiemodel Renault antwoord zijn op de vraag naar een elektrische auto voor het C-segment. Naast het volledige elektrische gamma biedt Renault een complementair gamma van hybride en plug-in versies aan op zijn bestsellers (Clio, Captur & Mégane) en op de toekomstige modellen, zoals Arkana.