Maak kennis: de drie nieuwe Renault E-TECH hybride modellen

Body

Renault heeft tijdens eWays, het unieke digitale evenement gewijd aan elektrische mobiliteit, maar liefst drie nieuwe E-TECH hybride modellen geïntroduceerd. Met de ARKANA E-TECH Hybrid, CAPTUR E-TECH Hybrid en de MEGANE E-TECH Hybrid vergroot Renault het aanbod van hybride modellen.

Ervaring uit de Formule 1

Renault geeft met de ervaring die het heeft opgedaan in de Formule 1 een toonaangevend beeld op het gebied van elektrische aandrijflijnen. Sinds de introductie van de hybride motoren in de Formule 1 heeft het merk veel expertise opgedaan wat terug te vinden is in het steeds groter wordende hybride modellengamma.

Renault E-TECH technologie

Renault E-TECH is een combinatie tussen twee elektromotoren, een innovatieve transmissie zonder koppeling en een verbrandingsmotor; een technologie waar Renault patent op heeft. E-TECH Plug-in Hybrid technologie zorgt ervoor dat grote afstanden geheel elektrisch te rijden zijn, dankzij de grote capaciteit van de E-TECH Plug-in Hybrid batterij.

De hybridetechniek van Renault maakt het mogelijk om 

  • Tot 80% van de ritten in de stad elektrisch af te leggen en tot wel 40% minder brandstof te verbruiken met de E-TECH Hybrid motoren.
  • Tot wel 65 kilometer in stadsverkeer puur elektrisch te rijden en buiten de stad te genieten van elektrisch rijden met snelheden tot 135 km/u met de E-TECH Plug-in Hybrid aandrijflijn.

Door de auto geruisloos te starten, het regenereren van energie én het vullen van de batterij bij vertragen en remmen zorgen ervoor dat je kan genieten van alle voordelen van elektrisch rijden.

Renault ARKANA E-TECH Hybrid

Met de nieuwe ARKANA E-TECH Hybrid breidt Renault het aanbod in Europa verder uit en voegt het een nieuw voertuigconcept toe; namelijk de SUV coupé. De ARKANA biedt veel rijcomfort door een hoge zitpositie in de auto en hoogwaardige technologieën die het autorijden aantrekkelijk maken. Bovendien is de Renault ARKANA voorzien van ongekende ruimte voor zowel het gezin als bagage.

De Renault ARKANA is leverbaar als hybride met een 140 pk sterke E-TECH motor en 1,2 kWh batterij. De introductie van het 12-volt micro-hybride start-stopsysteem gaat in combinatie met de motorvarianten 1.3 TCe 140 en 1.3 TCe 160.

Renault CAPTUR E-TECH Hybrid

De Renault CAPTUR, de ultieme stads-SUV en tevens marktleider is in Europa, is vanaf nu ook leverbaar als E-TECH Hybrid. Dit als aanvulling op de Renault CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid. Door de 1,2 kWh batterij ontstaat er een gecombineerd vermogen van 140 pk. Hiermee geniet je van eindeloos rijplezier, aangezien de batterij van de auto niet hoeft worden opgeladen met een laadkabel. 

Voor de sportieve rijder is de Renault CAPTUR nu ook leverbaar als R.S. Line. Deze uitvoering biedt een sportieve beleving en is te herkennen aan speciale badges, nieuw ontworpen bumpers, een F1-voorspoiler en exclusieve lichtmetalen velgen. Daarnaast is het interieur onder andere voorzien van zwarte hemelbekleding, speciale R.S. Line bekleding en rood stikwerk op het stuur.

Renault MEGANE Hatchback E-TECH Plug-in Hybrid

Recent heeft de Renault MEGANE Hatchback een facelift ondergaan waarbij niet alleen het exterieur, maar ook het interieur gemoderniseerd is. Zo biedt de MEGANE de beste technologie op het gebied multimedia, connectiviteit en rijassistentie.

Naast de MEGANE Estate, is nu dus ook de hatchback variant verkrijgbaar als Plug-in Hybrid. De Renault MEGANE heeft een vermogen van 160 pk en een batterij van 9,8 kWh. Hierdoor kent de laatste toevoeging in het E-TECH Plug-In Hybrid gamma een elektrische actieradius van 50 kilometer (WLTP) en 65 kilometer in stadsverkeer (WLTP City)

Wij verwachten de Renault ARKANA E-TECH Hybrid, CAPTUR E-TECH Hybrid en MEGANE Hatchback E-TECH Hybrid in de loop van volgend jaar te verwelkomen in onze showroom!